szociálpedagógus – biologika konzulens – tréner – life coach – business coach

Sok jó élmény kincseket ér

A pici gyermek ( magzat ) tehetetlen, kiszolgáltatott kis lény. Csak arra törekszik, hogy biztonságban, ölelésben, nyugalomban legyen teli pocakkal, tisztaságban, fájdalmak nélkül, meleg környezetben és békében. Mint a mesében… A nagyobbacska gyermek már önállóbb ugyan, de még mindig a biztonságot, kötődést keresi. Nyit már a világ felé, lesznek önálló tapasztalatai és benyomásai a világról. Egyre több embert, állatot, ízt, illatot, helyszínt stb. és mindezzel együtt szerencsére egyre több gombát, baktériumot és vírust ismer meg, melyet a kis teste elraktároz. BEGYŰJTI A VILÁGOT MAGÁBA. Minél többet tapasztal, minél színesebb és örömtelibb számára a világ, annál nagyobb az esély, hogy boldog és egészséges felnőtt ember lesz belőle. Olyan egyszerű ez így leírva. Hát akkor mitől lesz beteg egy gyermek?

Még az újszülöttek sem egyformák. Habitusuk, kötődési, alvási, táplálkozási igényük is különböző. A szüleik is sokfélék. A szülők hozzák a saját életélményeiket és hozott mintáikat a SEJTjeikben ( ezt fejezi ki a szó: SEJTem=valahol érzem, emlékszem, ismerős ). A gyermekek ugyanígy. Szóval nem tiszta lappal jövünk a világra. Vannak SEJTemlékeink. Szüleinknek is vannak. Aztán hozunk feladatokat, vállalásokat magunkkal, és talán még az is belefér a mai Olvasó nyitottságába, hogy ezeket a feladatokat, megélendő nehézségeket mi magunk vállaljuk születésünk előtt. Sőt, még szüleinket is magunk választjuk ki. Ez utóbbi mondat csupán a saját feltevésem, nem szakmai alapokra támaszkodik, így nem is vitaalap. Ha mindez igaz, akkor lesznek olyan érzések, amelyekre igencsak allergiásak, érzékenyek leszünk, más szóval nyomógombjaink lesznek. Érzékeny pontjaink. Mondhatjuk genetikának is, de NEM AZ! A GENETIKA a családi élmény- és traumahalmaz ismétlődése. Vonzódunk ahhoz, amit megszoktunk, vagy amit az őseink megküzdési stratégiaként használtak. A szokás nagy úr – szokták mondani. A genetika a testünkön is látszódik. ,,Le se tagadhatnád, tiszta Apukád/Anyukád vagy! “ Naná! A test a lélek tükre. AZ ŐSEINK TÜKRE. AZ ŐSEINK TAPASZTALATAINAK, ÉRZÉSEINEK, TESTÉNEK MÁSOLATA MINDIG PICI MÓDOSULÁSSAL.

A testnek az egyetlen célja a TÚLÉLÉS. Ő nem fog lelkizni. Ám az ember lelki sokkélményeire nincs más válasza, mint a testi tünetek. Agyi irányításra fogja a mandulát nagyobbra növeszteni, ha a gyermek őszinte hittel várja a csodát ( pl. válás után most BIZTOS APU JÖN ÉRTEM – és csalódnia kell… ). Ekkor nincs tünet, nem beteg a gyermek. A csoda elmaradása, vagy állandó odázása az, ami A HELYZETBE VALÓ BELETÖRŐDÉS UTÁN a mandula megnövekedett részét gombákkal lebontja, ekkor az begyullad, erős szaga lesz a kicsi szájának és fájdalmakat fog okozni. Nagy betegséghez nagy lelki sokkélmény kell! Picihez pici…. Kell a tapasztalat az élethez, ez kétségtelen. De nem mindegy, hogy mekkora az a pofon…

Amikor a gyermek kinövi az őszinte hitet és megtanul csalódni, elmúlik igazi gyermek lenni. Ne légy olyan gyerekes! Ne higyj el mindent! És ha így tesz, nem lesz többé mandulagyulladása sem. Ha nincs lelkizés, nincs testi tünet. Nem igazán jó üzlet. Ha a várva várt Apuka menne vagy mehetne az óvódába a gyermekért, akkor nem kéne választani. Öröm és béke van testben-lélekben egyaránt. De a felnőtt EGO sajnos buta tud lenni. A gyermekre hivatkozva a GYERMEK ELŐTT VESZEKEDNEK A GYERMEKRŐL. VAGY ÉPP A GYERMEK FÜLE HALLATÁRA SZIDJÁK A MÁSIK FELET. NOOOOORMÁLIS? Kérdezem magamban ilyenkor… szülőként, nagyszülőként, konzulensként és tanítóként. Nem tudják, mit cselekszenek.

Felmerül a kérdés, mi van akkor, ha egy gyermek DURVA lelki megpróbáltatásnak van kitéve pl. a szülők veszekedése miatt és mégis egészséges a teste. Egyik szemem sír, a másik nevet. A gyermekek lelki edzettsége és nyomógombjai, gyenge pontjai is különbözők. Még testvéreknél is. Lehet, hogy az egyiket alig érinti meg egy hangos szóváltás, míg a másik befogja a fülét. EZ AZ EGYÉNI MEGÉLÉS. Hangos szóváltás bármelyik családban előfordul, így nincs szándékomban senkinek a meg- vagy elítélése. Van olyan is, hogy a hangoskodás, csapkodás alapfelszereltség a családban és sem a gyermek, sem az Anya nem szenved ettől.

Váratlan sokkélményként is hathat a gyermekre egy családi esemény, melyről nem beszél(het) senkinek, talán még szókincse sincs hozzá. Megváltozik a viselkedése és megtanul elfojtani. Ahhoz, hogy túléljen, el kell viselnie a környezetét. Nem tud elfutni, megküzdeni, édesanyját vagy édesapját megvédeni, elbújni… Az van, amit a felnőttek parancsolnak. Ha elfojtotta, akkor majd később máshol ki fogja adni… Sajnos van benne saját tapasztalatom. Nem voltam beteg testileg… De máshogy igen. AZT HITTEM, JÓ KISLÁNYKÉNT ÉS ÁLLANDÓ BOCSÁNATKÉRÉS MELLETT MAJD SZERETVE LESZEK. Mikor rájöttem, hogy ez nem jó út, átbillentem a MÁSIK OLDALRA! Súlyos évekbe telt, mire visszataláltam önmagamhoz, ahhoz, hogy igenis jó és szerethető vagyok.

Ha szülők ha veszekednek ( hangosan vagy hangtalanul ), gyermekeikhez sem tudnak nyugodtan, türelmesen, tiszta szívvel, odaadóan közelíteni. Lehet, hogy szeretnének, de ez nem igazán megy. A gyermek több tízezer kilométer távolságból is érzi, hogy valami nincs rendben. Nevezhetjük telepátiának, rezgéseknek, érzelmi szálaknak. Bebizonyítani nem tudom. De olyan tapasztalatunk biztos volt, hogy gondoltunk valakire és megcsörrent a telefonunk vagy pont vele futottunk össze a boltban. Ez egy és ugyanaz. AHOL AZ ÉRZÉS, OTT A KAPCSOLAT.

A gyermek érzései a szülővel, általában az édesanyával a legszorosabb. Ha Anya nincs jól, a gyermek szolidarítani fog. Ha kell, elfojt és később jár ilyen-olyan terápiára. Keresi, hogy hogyan fejezhetné ki az érzelmeit. Felnőttként. Mert gyermekként nem szabadott    . Ha a gyermek apró betegségekkel jelez, akkor jó!!! Abból tudunk nyomozni. Nem biztos, hogy egyáltalán köze van a megbetegedéseinek a szüleihez vagy az otthonához! Ez a poszt a szülők szerepének, viselkedésének gyermekeikre gyakorolt hatásairól született.

A gyermek más miatt is megbetegedhet, így minden kedves Olvasót kérek, ne vádaskodjon mások felett még akkor se, ha nagyon is nyilvánvaló lenne a feltevése. A SZÜLŐK NEM MAGUKTÓL ROMLANAK EL. A SZÜLŐK SAJÁT SZENVEDÉSEIKET NEM TUDJÁK elmondani, mert félnek, hogy megítélik őket. ÉN PEDIG TÁRT KAROKKAL VÁROM AZOKAT A KEDVES ANYUKÁKAT, APUKÁKAT akik a gyermek érdekében BÉKÉT KÖTNI VAGY SZERETETBEN KÜLÖNVÁLNI SZERETNÉNEK. Nem mindent lehet megjavítani. De törekedni lehet rá!

Kedves Édesanyák, Édesapák, Nagyszülők, Leendő szülők! Még nem láttam tökéletes családot. Ez nem baj. A feladatunk, hogy SZERESSÜK MAGUNKAT, EGYMÁST ÉS GYERMEKEINKET. Tisztelettel és szeretettel gondoljuk és érezzünk akkor is, ha a másik bántott, rosszat tett és nem szolgál rá a szeretetünkre. Ez nem azt jelenti, hogy együtt kell maradni, de azt igen, hogyha így nézünk a másik emberre, akkor lényében látjuk a KISGYERMEKET, aki maga is titokban sírta magát álomba… Egyszer…Régen…. Lehet, soha nem fogja elmondani, mert már nem emlékszik vagy az agya szó szerint eltette a legmélyebb bugyrokba.

Van, hogy lehetetlen az együttélés. Van, hogy csak néhány szó, csendes ölelés, szeretettel teli pillantás, apró gesztus hiányzik hozzá. Elfáradunk. Saját nyomógombjaink benyomódnak mondjuk a munkahelyünkön és a közeli hozzátartozókon csattan az ostor. Kérlek kedves Olvasó, inkább tegyél egy kört a háztömb körül vagy az erdőben, de NE VIDD HAZA A FESZÜLTSÉGEDET. Segítek visszatalálni a saját békédhez és jóságodhoz. ÉN HISZEK BENNED! Magamban is hinnem kellett még akkor is, amikor majd szétmart a bűntudat, a rosszaság és öngyűlölet érzése. Van kiút! NE A GYERMEK LEGYEN AZ ÁLDOZAT!

Ez az írás figyelemfelkeltő szándékkal készült. Sajnos az orvoslásban ritkán van lehetőség a lelkizésre. A cukorbetegségről hamarosan írok, ha szeretnéd… Szeretnéd? Ebben a posztban már nagyon hosszú lenne…

Nem írtam a karmikus, veleszületett betegségekről és a baleset, sugárzás, mérgezés, természetellenes mérgező- és hiánytáplálkozás hatásairól sem. Nem véletlenül… Talán egyszer, ha felnövök a feladathoz. Nem az én asztalom. Én a jelen életünk rendbetételére szerződtem.

Szeretettel köszönöm megtisztelő kitartásodat és azt, hogy érteni akarod szavaim mögött a jószándékot és a segíteni vágyást. Hivatásom a betegségek megelőzésének közkinccsé tétele. Apróságokon múlik, egyszerű és nagyszerű törvényszerűségeken. Sajnos a közoktatásban nincs benne, de bízom, hogy ez majd alakul. Addig is gyere velem együtt gondolkodni és fejlődni. Egyéni beszélgetésre vagy egynapos gondolatébresztő, gyakorlati, nagyon népszerű ismeretterjesztő napra, ahol a Germán Gyógytudomány, Biologika, GNM 5 biológia törvényszerűségeit segítek megérteni és a gyakorlatban átültetni.

Szeretettel és őszinte önszeretettel: Csorba Imelda Konzulens, Tréner, Life Coach
www.imelda.hu

Idén 2020-ban ekkor lesznek egynapos ismeretterjesztő alkalmak:

AZ EGÉSZSÉGES TEST ÉS ELME LELKI ALAPJAI ISMERETTERJESZTŐ ÉS GYAKORLÓ NAP JOLLY JOKER AZ ÉLETÜNKBEN. GYERE TE IS!

IDŐPONTOK 2020-BAN:

JÚLIUS 3, 18, 31.

AUGUSZTUS 15, 28.

SZEPTEMBER 12, 25.

OKTÓBER 10, 23.

NOVEMBER 7, 20.

DECEMBER 5, 18.

A képzések ára 15.000 Ft/nap

Regisztráció: https://imelda.booked4.us/    Képzések menüpont!

Új, átdolgozott még gyakorlatiasabb és hatékonyabb formában fogom tanítani Dr. Ryke Geerd Hamer természettörvényeit. Évek tapasztalata azt mutatja, hogy aki ezekkel az alapokkal tisztában van és a gyakorlatban alkalmazza is, ők védettnek érzik magukat még a KÓROKOZÓ-ELMÉLETTŐL is. Ugye tudjuk, mire gondolok…?

Így nem csak magukat a törvényeket, hanem a mindennapi életünkben alkalmazható technikákat, szemléletmódot, teljes paradigmaváltást is elsajátíthatják azok, akik személyesen ott vannak ezen a napon. A résztvevők a személyes kérdéseikre, családtagjaikkal, szeretteikkel kapcsolatos félelmeikre, saját életük rendbe tételével kapcsolatos kérdéseikre is választ, mankót, segítséget kapnak. Ez az ismeretterjesztő nap egy Jolly Joker az életünkben. Nem száraz tudás, hanem a Tudomány, Szív, Józan ész kombinációja. Nehéz szavakban leírni, mi történik ott. Érdemes megtapasztalni egyszer.

Igény mutatkozik online oktatásra. Én úgy látom és tapasztalom, hogy a személyes részvételnél nincs hatékonyabb. A jelenlévők mindig mankói és inspirálói is egymásnak. Egy olyan bizalmi tér alakul ki, mellyes soha, senki nem él vissza. Elmondhatjuk személyes történeteinket, fájdalmainkat anélkül, hogy bárki ezért megítélne minket. Támogatói közegben érezzük magunkat.
Ezért sajnos nem vagyok az online oktatás híve, legalábbis ebben a témában. Van nagyon sok kiváló videó a szakmában, érdemes azokat hallgatni, ezt az egy – rendszeresen megrendezésre kerülő -napot pedig egyszer, egyetlenegyszer VÉGIGÉLNI EGYÜTT.

Szeretettel várom tehát mindazokat, akik az egészségüket a kezükbe szeretnék venni és megérteni, hogy működnek a betegségek. A média most nagyon azon ügyködik, hogy sok-sok beteget gyártson. Ne legyél köztük, gyere el és értsd meg, sokat tehetsz a fejedben azért, hogy ne tudjanak becsapni téged.

Ára: 15.000 Ft , ismétlőknek félár, másodszorra ismétlőknek negyed ár, azután nálam örökre ingyenes
Értéke: felbecsülhetetlen

Itt lehet regisztrálni: https://imelda.booked4.us/public/

Van miről beszélnünk! Gyere el, építsünk egy értők, egymást segítő közösséget.

Szeretettel:
Csorba Imelda – konzulens, tréner, life coach, business coach
Helyszín: TIT, Sopron, Várkerület 98.
Tel: 06203287301

A képzésre történő foglalásról mindenki emailben visszaigazolást kap. Ha ez nem történne meg, kérem írjanak a lenti e-mail címre. A képzés előtti hét péntekén egy pontosító emailt kap mindenki a megadott email-címére.