szociálpedagógus – biologika konzulens – tréner – life coach – business coach

Na akkor egy kicsit az ALKATRÉSZ-VIZSGÁLATOKRÓL. Azt értem ez alatt, hogy megy a SZŰRÉSEKRE FELHÍVÓ KAMPÁNY – persze fizetős szolgáltatásban. Tegyük fel, hogy van rá keret a családban. Külön vizsgálják alkatrészeinket. Vérnyomás-mérés, cukorszint-ellenőrzés, MANAGER-SZŰRÉS, nőgyógyászati vizsgálat, prosztatavizsgálat ,fogászat stb. Fantasztikus, hogy ma már ULTRAHANGGAL, LÉZERREL, különböző képalkotó eljárásokkal stb. BELÉNK LÁTNAK, meg tudják vizsgálni alkatrészeinket, MOTORUNKAT ( SZÍVÜNKET ), szűrőberendezéseinket ( pl. VESÉT ), TANKUNKAT ( GYOMOR ) stb. Szüleink, nagyszüleink még sajnos nem részesülhettek ezekben a vívmányokban, a fájdalomcsillapítás sem volt ennyire hatékony. Emlékszem nagyapám beszámolójára, hogyan műtötték szinte fájdalomcsillapítás nélkül a háború után. Emlékszem ugyanakkor a saját műtétemre, amikor monitoron követhettem a folyamatot. Jó hogy, ilyen csodálatosan fejlődik a tudomány. CSAK AZT NEM ÉRTETTEM RÉGEBBEN, HOGY AKKOR MIÉRT VAN EGYRE TÖBB BETEGSÉGNÉV? MIÉRT VAN EGYRE TÖBB BETEG EMBER? MIÉRT VAN SZÜKSÉG EGYRE TÖBB GYÓGYÍTÓRA? MIÉRT VAN MINDIG ÚJ ÉS ÚJ CSODASZER A PIACON? stb. Tudjuk, ha van kereslet, van kínálat. Hát már versenyeznek értünk a GYÓGYSZERgyártó cégek, hiszen milliárdokat költenek reklámra. Félelemkeltő FŐCÍMLAPOK, kilószám prospektusok a rendelőkben, KISMAMÁKNAK GUSZTUSTALAN FÉLELEMKELTŐ LEVELEK ( azt is finanszírozni kell ugye ), és a GYEREK -TV CSATORNÁKON A SZÜNETEKBEN UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉS, hiszen a reklámokban is a köhögésre csak a gyógyszer a megoldás.
Tévedés ne essék, van, amikor rá kell segíteni a folyamatokra gyógyszerrel. DE NEM ESTÜK ÁT KICSIT A LÓ TÚLOLDALÁRA? Az alkatrész-átvizsgálás szuper, de ÉDES KEVÉS. Ugyanis születik egy ÍTÉLET. Akkor, abban a percben. És annyi minden befolyásol egy pillanatnyi állapotot. AZ ELÍTÉLT LEHORGASZTOTT FEJJEL ÖSSZETÖRVE BANDUKOL HAZA. Vagy tudomásul veszi, hogy az alkatrészei KEZDENEK ELROMLANI. Vagy elkezd gondolkodni…. MIÉRT PONT AZ A SZERV,MIÉRT AZ A FUNKCIÓ LETT ÉRINTETT? Vagy elkezd félni: ELKEZDŐDÖTT AZ ELMÚLÁS…Még rosszabb, ha a GYERMEK ALKATRÉSZEI LETTEK BETEGEK. Megint teljes a tanácstalanság. Hol lenne a középút? A hatékony gyógyítás, gyógyulás? A RECEPT A KÖVETKEZŐ: Ha egy szűrővizsgálat fedez fel eltérést, elváltozást, AZONNAL kell egy újmedicinás, más szóval biologikás szakember, aki segít megérteni a folyamatot. Mert minden elváltozás egy FIGYELEMFELHÍVÁS. Éppen úgy, mint a szűrővizsgálat. És ha az érintett nem tudja, KELL-E VÁLTOZTATNI VALAMIT AZ ÉLETÉBEN, esetleg a tünet már HELYREÁLLÍTÁSI TÜNET ÉS ROSSZNAK TŰNIK, DE JÓT JELENT, azt sem tudja majd, fiú-e vagy lány. Ha nincs szűrővizsgálat, de van panasz, akkor pedig el kell menni orvoshoz diagnózisért, biologikus szakemberhez pedig megértésért, aki meg fogja tudni nyugtatni az érintettet. Őszintén el fogja mondani, hol van a kutya elásva. Az pedig mindenkinek EGYÉNI FELELŐSSÉGE, HOGY EZT AKARJA-E. Nem muszáj. Csak így sokkal könnyebb 🙂. És könnyebb az orvosnak is, mert a beteg együttműködőbb és aktívabb résztvevője lesz gyógyulásának.
Tartsuk karban alkatrészeinket! AZ ÖNISMERET ÚTJA IS LEHET EGY MEGBETEGEDÉS. DE CSAK AZ OK KIDERÍTÉSE UTÁN LEHET EGY ÚJABB KIÚJULÁS, VISSZAESÉS MEGELŐZÉSÉRŐL KOMOLYAN BESZÉLNI. Szeretettel kívánok jó egészséget mindenkinek!
Tanfolyamok, egyéni konzultációk folyamatosan elérhetők. További információk: www.biologikasopron.hu, 0036203287301 Csorba Imelda biologika konzulens és tréner